Fant {{ suggestionResult.MatchCount }} resultater

Årets råeste salgsdag med knallbra tilbud vil være den 24. November 2017. «Black Friday» kommer i hovedsak fra USA og er selve høytiden for handel som også markerer begynnelsen på julegavehandelen. Nå har tradisjonen fått fotfeste også i Norge. Men hva er egentlig Black Friday, og hvorfor heter dagen nettopp dette?

Black Friday er den største salgsdagen i løpet av hele året i USA, og faller på den første fredagen etter Thanksgiving. For å feire Thanksgiving begynte mange utsalgssteder å åpne butikkene midt på natta og gi veldig gode tilbud til sine kunder. Dette ble raskt til en fast handledag. Etter at amerikanerne har stappet i seg kalkun og gresskarpai, samles de til kamp om de beste tilbudene.

 

Fra røde til sorte tall i regnskapet

Begrepet Black Friday ble først brukt i shoppingsammenheng i Philadelphia i 1966, for å beskrive all trafikken som oppstod dagen etter Thanksgiving. Man kan tenke seg at uttrykket skulle beskrive trafikk- og menneskekaoset som la seg over byen når millioner av mennesker dro på juleshopping.

Begrepet har blitt brukt i nyere tid for å beskrive en dag da butikkene fikk fart på handelen sin igjen, og gikk fra underskudd til overskudd. Butikkene var fylt opp med produkter til svært gunstige priser, og tiltrakk seg svært mange besøkende. De store besøkstallene gjorde sitt til at regnskapsbøkene denne dagen kunne gå fra røde tall og avsluttes med et sortfarget siffer.

 

Også populært i Norge

For noen år siden visste de færreste av oss hva Black Friday var, men etter hvert har fenomenet tatt av her i landet. Vi nordmenn er glad i å adoptere amerikanske konsept, og har allerede omfavnet «Valentines day» og «Halloween». Salgsfesten Black Friday gir det perfekte startskuddet på julehandelen, og du kan sikre årets julegaver til svært lave priser. Slå til på denne dagen, så kanskje unngår du julestresset i desember!

Black Friday hos Expert – Enda større. Enda bedre. Enda råere.

Vi vet at våre kunder setter pris på gode tilbud, og i år har vi satt alle kluter til. Fredag 24. november gir vi deg det aller råeste av tilbud - alt fra data til hvitevarer, alle kategorier vil være representert. Black Friday vil gjelde på expert.no og i våre butikker. Dette vil og bør du ikke gå glipp av!