Fant {{ suggestionResult.MatchCount }} resultater

Elsker du te? Da trenger du denne «smart»-dingsen. Kanskje.

Vi er tilstede på verdens største teknologimesse, Consumer Electronics Show i Las Vegas. I løpet av denne uken vil store og små produsenter fra hele verden samles her, for å vise frem hva du har i vente det kommende året. Kort og godt er det her vi først ser alt nytt som du kan plugge strøm i.

Noe så enkelt som å koke vann kan gjøres vanskelig

Å tilberede en perfekt kopp med deilig, varm te er en kunst. En vitenskap. Det holder absolutt ikke å, la oss si, sette en tepose inn i koppen og fylle på med kokende vann.

Ifølge det franske selskapet 42tea er det nødvendig med en liten digital kube, som i essensen er en smart sensor. Denne sensoren forteller oss når vannet er varmt nok for spesifikke typer te.

Det er nemlig slik at forskjellige te-typer krever forskjellig temperatur på vannet, ellers risikerer man å få en bitter ettersmak, hevder ekspertene.

Løsningen baserer seg naturligvis på en app. Der fører du inn hva slags te du vil lage, og appen forteller da hvor mye vann må kokes opp. Før du koker vannet, legger du sensoren i kokeren. Kuben kjenner temperaturen, og gir beskjed når vannet er varmt nok for den ønskede te-varianten.

Når du har helt over vannet, måler sensoren hvor lang tid du må bruke på at te-bladene trekker. Det er tross alt en forbrytelse å drikke teen før den er ordentlig klar. 

Du får også med en base av tre, som man kan sette kuben i. Den kan faktisk også brukes til oppbevaring av te.

Den lille sensor-kuben vil koste rundt 500 kroner når den kommer i butikkene en gang i løpet av året. Det er vel ikke for mye å forlange fra de virkelige te-kjennerne?

Først publisert på tek.no

Følg med på både expert.no og vår Facebook-side for daglig oppdatering fra CES 2017!