Fant {{ suggestionResult.MatchCount }} resultater

Trenger verden virkelig en smart hårbørste?

Vi er tilstede på verdens største teknologimesse, Consumer Electronics Show i Las Vegas. I løpet av denne uken vil store og små produsenter fra hele verden samles her, for å vise frem hva du har i vente det kommende året. Kort og godt er det her vi først ser alt nytt som du kan plugge strøm i.

Tilkoblet hårbørste. Vi som trodde vi hadde sett alt.

Mange av produktene i hjemmet fortjener å bli smartere. det er mye å hente på appstyring av hvitevarer, lys og varme og sikkerhet. Det er mye som kan kobles opp og kobles sammen. dette er ofte løsninger som genuint kan gjøre livene våre lettere.

Men må absolutt alt virkelig gjøres tilkoblet og smart? Tydeligvis, tenkte noen kloke hoder, og utviklet en smart hårbørste.

Digitaliseringen av hårprodukter har flere fordelen, i følge disse kloke hodene.

Stappet med sensorer

Børsten har for eksempel innebygde mikrofoner, som faktisk hører på hvordan du børster håret, og analyserer lydene for å identifisere mønstre, eller skadet hår. Dette skal igjen tolke hvordan dine børstevaner er og hvordan de kan gjøres bedre.

Børsten har også akselerometre, gyroer og andre sensorer, og måler dermed hvor mye kraft du bruker når du børster, og om du børster håret når det er vått eller tørt.

Alle disse dataene sendes over Wi-Fi eller Bluetooth til en app, som kan fortelle deg at håret er rotete. For dette kan man jo ikke sjekke i speilet!

Appen kan deretter gi deg tips til mer effektiv pleie, og foreslå produkter du kan kjøpe for å løse alle problemene du måtte ha med håret.

Hele løsningen er resultatet av et samarbeid mellom selskapene Whithings og kosmetikkprodusenten L'Oreal.

Du bestemmer selv om alt dette er verdt å betale rundt 2000 kroner for. Børsten kommer i butikkene i midten av 2017, og kanskje får du sett den i våre butikker.

Det finnes selvsagt en app, som blant annet forteller deg hvor flink du er til å børste.

Først publisert på tek.no

Følg med på både expert.no, Snapchat - expertnorge- og vår Facebook-side for daglig oppdatering fra CES 2017!